Team

Wij zijn Huub, Froukje en Mathijs van de Kamp. Als familie hebben wij onze krachten weten te bundelen, door jarenlange ervaring te combineren met vernieuwende jonge ideeën. Daarnaast hebben we een mix van disciplines die elkaar versterken, Huub als werktuigbouwkundige, Mathijs als scheepsbouwkundige en Froukje die er voor zorgt dat alles financieel in goede banen wordt geleid.

Huub van de Kamp:

Van jongs af aan ben ik geïnspireerd door de techniek. Na mijn studie MTS werktuigbouwkunde ben ik in 1979 aan het werk gegaan als lasser en mechanic op een Amerikaans booreiland in de Nederlandse kustwateren. Een geweldige baan met veel verantwoordelijkheden. In 1987 ben ik aan de slag gegaan bij ingenieursbureau A.P. van den Berg als constructeur en ben daar doorgegroeid tot hoofd engineering. In 1992 ben ik weer offshore gaan werken, dit keer bij Elf Petroland. Eerst als mechanic, daarna als chef technische dienst.
Ik heb altijd de wens gehad om een eigen onderneming op te zetten. Met een goed idee, een flinke dosis motivatie, passie en doorzettingsvermogen, ben ik in 1997, samen met mijn vrouw Froukje, ons bedrijf gestart. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot familiebedrijf Van de Kamp Metaal & Engineering.

Froukje van de Kamp:

Op 15 januari 1997 hebben Huub en ik de stap gezet en ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Toen zijn wij samen de uitdaging aangegaan. In die jaren was een middenstandsdiploma nog verplicht om een bedrijf te starten. Ik heb mij hiervoor ingezet en de benodigde papieren gehaald. Daarnaast ben ik een boekhoudkundige opleiding gaan volgen. Binnen ons bedrijf ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding en regel ik de financiën. Voordat wij ons bedrijf begonnen ben ik werkzaam geweest in de zorg. Het was voor mij dan ook even wennen in de wereld van mannen, techniek, metaal en engineering. Al gauw merkte ik dat het klantcontact, het meedenken over de visie en de verschillende facetten van het hebben van een eigen bedrijf mij goed ligt. Kortom ik werk met veel plezier en passie in ons familiebedrijf.

Mathijs van de Kamp:

Na het afronden van het Atheneum ben ik Scheepsbouwkunde gaan studeren aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, “techniek en watersport spelen een belangrijke rol in mijn leven” . Na het afronden van mijn studie heb ik een aantal jaren met veel plezier gewerkt bij Contest Yachts. Het ondernemerschap heeft mij altijd getrokken, mede daarom heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijf van mijn ouders. Samen met mijn ouders heb ik het engineeringsdeel van het bedrijf opgezet, de gemeenschappelijke passie voor engineering is onze drijfveer. In ons bedrijf hebben wij al veel mooie projecten mogen uitvoeren. Maar ook op locatie bij de klant heb ik in professionele teams meegewerkt bij verschillende jachtbouwers in Friesland en Noord-Holland.